Supervisie en Intervisie

De IBT-Academie organiseert supervisie en intervisie voor relatietherapeuten die met (onder andere) IBCT werken. Op deze pagina lees je er meer over.

Supervisie

Supervisie helpt je om te reflecteren op betekenisvolle situaties in het werken met stellen en daar lessen uit te trekken voor je eigen ontwikkeling. Samen met je supervisor sta je stil en reflecteer je op wat er is gebeurd, wat dit met je doet, en wat je daaruit kan leren. Natuurlijk kan je ook in je eentje reflecteren of met collega’s, maar bij supervisie ga je een stap verder. In supervisie ga je aan de slag met je eigen unieke leerthema’s waarbij de supervisor je helpt om te komen tot diepere inzichten en reflectie, die optimaal bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De supervisie van de IBT-Academie is daarbij gebaseerd op het gedachtengoed van de IBT. Oftewel, je wordt geholpen jezelf en je situatie te accepteren zoals deze is en om vanuit deze mildheid veranderingen aan te brengen in je eigen perspectief en handelswijze waar dat mogelijk, passend en zinvol  is. Kortom, ook in supervisie werken we vanuit het perspectief van de derde generatie cognitieve gedragstherapie, waarbij  acceptatie en verandering hand in hand gaan samen en je ontwikkeling bevorderen. 

Supervisie kan je volgen bij  dr. Pieternel Dijkstra en drs. Aerjen Tamminga, auteurs van het boek ‘IBCT relatietherapie: Behandelprotocol voor 10 sessies’. Een uur supervisie bestaat uit 45 minuten face-to-face contact en 15 minuten voorbereidingstijd. De kosten bedragen 110€ euro per uur voor een individuele supervisie.

Intervisie

In intervisie kan je problemen, vraagstukken en andere zaken delen met collega’s, om op die manier van elkaar te leren en ke deskundigheid te bevorderen. In 2021 word er door de IBT-Academie, in samenwerking met PsyNed, online intervisie (via Zoom) georganiseerd voor relatietherapeuten die (onder andere) met IBCT werken. Om de 6 a 8 weken vindt er een online bijeenkomst plaats. Zodra bekend is om welke concrete data het gaat word je hierover geïnformeerd en kan je je via Eventbrite opgeven voor deze bijeenkomsten. Geïnteresseerd in intervisie met andere relatietherapeuten die met IBCT werken? Stuur dan een mail naar: info@ibt-academie.nl.