Docenten

IBCT Relatietherapeuten Docenten

Pieternel
Pieternel Dijkstra

Psycholoog dr. Pieternel Dijkstra. Pieternel is sociaal psycholoog en relatietherapeut. Zij schreef bovendien verschillende boeken over relaties, waaronder twee boeken met Aerjen Tamminga over Integrative Behavioral Couple Therapy.

Bekijk mijn profiel

Aerjen Tamminga

Psycholoog drs. Aerjen Tamminga. Samen met Pieternel schreef Aerjen twee boeken over Integrative Behavioral Couple Therapy. Hij geeft supervisie en intervisie aan (voormalig) cursisten van de IBT-Academie. Aerjen Tamminga is daarnaast inhoudelijk directeur van Psychologen Nederland (PsyNed).

Bekijk mijn profiel

Filippina
Filippina van der Heide

Filippina is toegepast psycholoog en gezinstherapeut. Ze werkt als regiebehandelaar bij en is directeur van SY-Zorgt, een instelling in de Jeugd GGZ.

Dick Barelds

Dr. Dick Barelds wordt als gastdocent gevraagd voor (delen van) lesdagen waarin assessment centraal staat, bijvoorbeeld assessment van relatiekwaliteit en –problemen en verschillen in persoonlijkheid tussen partners of gezinsleden die kunnen leiden tot relatieproblemen. Dick is universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, auteur van diverse psychologische tests, en beoordelaar voor de COTAN.

Bekijk mijn profiel

Petra van der Graaf

Petra is psycholoog. Ze heeft een eigen praktijk waarin ze werkt met zowel individuele clienten als stellen aan de hand van methoden uit onder andere de derde generatie cognitieve gedragstherapieën, zoals ACT en IBCT. Ze is bovendien een tijger als het gaat om lesgeven in het gedachtengoed van ACT. Zie ook: www.jijtijd.nl

Maarten van Zwieten

Maarten van Zwieten is psychosociaal therapeut en coach en heeft praktijken in Utrecht en Barneveld. Hij is een ervaren, laagdrempelige en kundig docent die betrokken is bij opleidingen op het gebied van relatietherapie en ACT en die graag zijn ervaring deelt met (beginnende) collega’s. Zie ook: www.ceeyu.nl