Docenten

IBCT Relatietherapeuten Docenten

Pieternel
Pieternel Dijkstra

Psycholoog dr. Pieternel Dijkstra. Pieternel is sociaal psycholoog en relatietherapeut. Zij schreef bovendien verschillende boeken over relaties, waaronder twee boeken met Aerjen Tamminga over Integrative Behavioral Couple Therapy.

Bekijk mij profiel

Aerjen Tamminga

Psycholoog drs. Aerjen Tamminga. Samen met Pieternel schreef Aerjen twee boeken over Integrative Behavioral Couple Therapy. Hij geeft supervisie en intervisie aan (voormalig) cursisten van de IBT-Academie. Aerjen Tamminga is daarnaast inhoudelijk directeur van Psychologen Nederland (PsyNed).

Bekijk mij profiel

Filippina
Filippina van der Heide

Filippina is toegepast psycholoog en gezinstherapeut. Ze werkt als regiebehandelaar bij en is directeur van SY-Zorgt, een instelling in de Jeugd GGZ.

Jolande Rommens-Musquetier
Jolande Rommens-Musquetier

Jolande is een ervaren psychosociaal counselor en relatietherapeut en heeft een eigen praktijk in Breda waar ze zowel individuele cliënten als stellen helpt. Als gastdocent geeft ze trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden, assertiviteit, stresshantering en opvoedondersteuning. Ze profiteert daarbij niet alleen van haar kennis en ervaring als psychosociaal counselor en relatietherapeut, maar ook van haar jarenlange ervaring als manager bij de politie en het Openbaar ministerie.

Dick Barelds

Dr. Dick Barelds wordt als gastdocent gevraagd voor (delen van) lesdagen waarin assessment centraal staat. Denk aan de assessment van relatiekwaliteit en –problemen en verschillen in persoonlijkheid tussen partners of gezinsleden die kunnen leiden tot relatieproblemen. Dick is universitair hoofddocent, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, auteur van diverse door de COTAN goed beoordeelde psychologische tests, en beoordeelt zelf ook tests voor de COTAN.

Bekijk mij profiel

Wij zijn op zoek naar meer docenten!

De IBT-Academie is nog op zoek naar professionals en experts om haar docententeam mee te versterken. Denk je dat je iets voor ons kunt betekenen? Neem dan contact op via info@ibt-academie.nl

IBT Boeken

Protocool voor therapeuten

IBCT wordt beschreven in het boek IBCT-relatietherapie: behandelprotocol in 10 sessies van psychologen Pieternel Dijkstra en Aerjen Tamminga. In het boek wordt een protocol voor 10 sessies relatietherapie beschreven waarin therapeut met cliënten 5 thema’s doorloopt.

 

Bekijk boek