Docenten

IBCT Relatietherapeuten Docenten

Pieternel
Pieternel Dijkstra

Psycholoog dr. Pieternel Dijkstra. Pieternel is sociaal psycholoog en relatietherapeut. Zij schreef bovendien verschillende boeken over relaties, waaronder twee boeken met Aerjen Tamminga over Integrative Behavioral Couple Therapy.

Bekijk mijn profiel

Aerjen Tamminga

Psycholoog drs. Aerjen Tamminga. Samen met Pieternel schreef Aerjen twee boeken over Integrative Behavioral Couple Therapy. Hij geeft supervisie en intervisie aan (voormalig) cursisten van de IBT-Academie. Aerjen Tamminga is daarnaast inhoudelijk directeur van Psychologen Nederland (PsyNed).

Bekijk mijn profiel

Filippina
Filippina van der Heide

Filippina is toegepast psycholoog en gezinstherapeut. Ze werkt als regiebehandelaar bij en is directeur van SY-Zorgt, een instelling in de Jeugd GGZ.

Dick Barelds

Dr. Dick Barelds wordt als gastdocent gevraagd voor (delen van) lesdagen waarin assessment centraal staat, bijvoorbeeld assessment van relatiekwaliteit en –problemen en verschillen in persoonlijkheid tussen partners of gezinsleden die kunnen leiden tot relatieproblemen. Dick is universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, auteur van diverse psychologische tests, en beoordelaar voor de COTAN.

Bekijk mijn profiel

Petra van der Graaf